Skal HR dø? Se film fra mødet her

Gladsaxe Erhvervsby og Alfa Laval inviterede til HR Frokost den 12. juni, hvor formanden for Dansk HR indførte os i fremtidsudsigterne for HR. Et af de centrale og opløftende budskaber var, at dansk og skandinavisk HR skiller sig ud fra resten af verden. Vi er altså godt rustet til fremtidens arbejdsmarked  og tendenser.

 

Skal HR dø? Det lidt provokerende spørgsmål mødte os den 12. juni, da Erhvervsbyen og Alfa Laval inviterede til HR frokostmøde. Kim Staack Nielsen, formand for Dansk HR, var dog hurtig til at punktere den påstand – for vores HR-afdelinger har generelt været gode til at flytte sig fra de administrative opgaver til de mere strategiske- og udviklingsorienterede agendaer. Fra personaleafdeling til HR-afdeling.

Den danske model

Særligt godt går det for det danske HR-arbejde, som ifølge Kim Staack Nielsen vinder anerkendelse i hele verden. Vi gør nemlig tingene på en helt særlig og skandinavisk måde.

“En af styrkerne i dansk HR er, at vi i større grad forstår at arbejde med personaleudvikling og dermed styrke de enkelte medarbejdere på deres arbejdsindsats. Og at vi i større grad skaber grundlag for en videndeling i organisationerne,” siger Kim Staack Nielsen, formand i Dansk HR.

I Danmark er vi ikke bange for at konfrontere virksomhedens udfordringer, og vi uddelegerer i høj grad ansvaret til medarbejderne, som kvitterer med arbejdsglæde og høj produktivitet. Faktisk performer vores medarbejdere så godt, at vi tjener dobbelt så meget på en industritime som en tysk medarbejder.

Succes må ikke blive sovepude

Trods skulderklap til de danske HR-afdelinger, står udfordringerne stadig i kø. Hvordan fastholder vi den dygtige medarbejder? Hvordan kan en automatisering af rekrutteringsprocessen ske hensigtsmæssigt? Hvilke krav stiller den unge generation til deres arbejdsgiver?

Kim Staack Nielsen havde flere råd, vi kan tage med os tilbage i HR-maskinrummet.

For det første skal vi blive endnu bedre til at sælge vores værdier og gøre det på en transparent måde, som vækker tillid. De unge er fokuserede på klimaet og vil gerne vide, hvad vores virksomhed gør for at gøre verden bedre – ikke bare for dem, men for deres børnebørn.

For det andet skal vi følge med den digitale virkelighed. I dag bruger 48 procent af ansøgerne deres mobil, når de søger et job. For to år siden var det blot 21 procent. Det fortæller os, at udviklingen kun går én vej, og hvis vi skal kunne konkurrere om den specialiserede arbejdskraft, skal vi gøre det let at søge.

En sidste væsentlig pointe var, at vi skal forstå vores medarbejderes motivation bedre for at fastholde dem. Millenial-generationen vil gerne have mere feedback fra chefen og vil gerne prøve mange ting af. Derfor skal vi være mere fleksible, ønske dem god rejse, hvis de beder om orlov, og så sørge for at holde kontakten, så de kommer hjem i virksomheden igen.

Øv, jeg missede HR Frokosten…

Hvis du gik glip af HR Frokostmødet eller bare gerne vil genopfriske pointerne, har vi produceret en lille film, som I kan se her. Og så er det bare om at huske at tilmelde sig det næste HR Frokostmøde den 26. august.

Hvis du har spørgsmål eller gode idéer til HR Frokosterne, er du velkommen til at skrive til leder af Gladsaxe Erhvervsby, Karen Brosbøl Wulf på karwul@gladsaxe.dk

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *