Fremtidens arbejdsplads og den hierakiløse organisation er i gang med at blive defineret nu, hvor generationsskiftet er i fuld gang. Derfor har vores HR netværk inviteret sociologen Emilia Van Hauen til at komme og fortælle om fremtidens arbejdsplads, den hierarkiløse organisation og hvordan vi leder, tiltrækker og ikke mindst tilknytter fremtidens Y og Z generationsmedarbejdere. Det sker torsdag d. 11. maj kl. 8.30-11 i Villum Window Collection, Maskinvej 4, 2860 Søborg. Dette møde er åbent for alle interesserede medlemmer af Erhvervsbyen. Tilmeld jer til Karen Brosbøl Wulf, karwul@gladsaxe.dk. Der er begrænsede pladser. Først til mølle. Y'erne og Z'erne er drevet af mening, formål, frihed, fællesskaber og at forbedre verden. Derfor er det en særlige udfordring at lede, tiltrække og fastholde dem. I stedet skal vi tænke i tilknytning, som giver helt andre vilkår. Ved at vi forstår og lærer af de unge nu, kan vi skabe bro mellem alle vores medarbejdere i alle aldre - og vi ruster os til fremtidens arbejdsplads og den nye form for ledelse, som snart bliver normen. Vi glæder os til at høre oplægget og vende udfordringerne og mulighederne sammen på HR-mødet.

11. maj: Hør Emilia Van Hauen fortælle om fremtidens arbejdsplads og tilknytningen af fremtidens Y og Z generationer

Fremtidens arbejdsplads og den hierakiløse organisation er i gang med at blive defineret nu, hvor generationsskiftet er i fuld gang.

Derfor har vores HR netværk inviteret sociologen Emilia Van Hauen til at komme og fortælle om fremtidens arbejdsplads, den hierarkiløse organisation og hvordan vi leder, tiltrækker og ikke mindst tilknytter fremtidens Y og Z generationsmedarbejdere.

Det sker torsdag d. 11. maj kl. 8.30-11 i Villum Window Collection, Maskinvej 4, 2860 Søborg. Dette møde er åbent for alle interesserede medlemmer af Erhvervsbyen. Tilmeld jer til Karen Brosbøl Wulf, karwul@gladsaxe.dk. Der er begrænsede pladser. Først til mølle.

Y’erne og Z’erne er drevet af mening, formål, frihed, fællesskaber og at forbedre verden. Derfor er det en særlige udfordring at lede, tiltrække og fastholde dem. I stedet skal vi tænke i tilknytning, som giver helt andre vilkår.

Ved at vi forstår og lærer af de unge nu, kan vi skabe bro mellem alle vores medarbejdere i alle aldre – og vi ruster os til fremtidens arbejdsplads og den nye form for ledelse, som snart bliver normen.

Vi glæder os til at høre oplægget og vende udfordringerne og mulighederne sammen på HR-mødet.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *