Sådan nedbringer I jeres madspild – konkrete værktøjer

60.000 tons spiseligt mad bliver årligt smidt ud i cateringbranchen! Det vil vi gerne gøre noget ved i Erhvervsbyen og vi håber at rigtig mange af jer vil være med.

Derfor har vi lavet et samarbejde med 2 specialestuderende, Valdemar og Jonas og Tim McAloone, professor i cirkulær økonomi fra DTU. Samarbejdet går ud på at mappe madspildet, udvikle konkrete løsninger sammen med nogle casevirksomheder og med de relevante leverandører.

På vores MASTERCLASS d. 17. juni præsenterede Jonas og Valdemar deres resultater. Se oplægget her. De har arbejdet sammen med Jespers Torvekøkken og FoodOp. FoodOp har udviklet madvægte og bor i Alfa Laval Innovation House. De casevirksomheder, som har været involveret er. Alfa Laval, Krüger, Seniorcentret Kildegården – Gladsaxe Kommune, JJW Arkitekter og AGC Biologics. Til eksempel lykkedes Kildegården på en måned med at reducere madspildet med 31 procent!

Jonas og Valdemar viste deres flotte Madspildsguide og de meget anvendelige og konkrete Madspildskort, de har udviklet, så det er nemt for os at komme i gang med at gøre noget ved madspildet. SÅ BRUG DEM OG DEL DEM GERNE!

Tag fat i Nichlas – 61 46 10 84, nichlas.saul@foodoptimize.com – fra FoodOp for at få hjælp til at komme i gang med at synliggøre og måle madspild og med de konkrete løsninger til at nedbringe det. Se deres koncept her. Fortæl at I er medlem af Erhvervsbyen.

Om madspildsguiden

Der kan være mange gode grunde til at begynde at arbejde med madspild i et professionelt køkken. Det kan være, at I gerne vil være med til at opnå FN’s bæredygtighedsmål om en madspildsreduktion på 50% inden 2030. Det kan
være, at jeres gæster er begyndt at stille større krav til bæredygtighed i kantinen. Eller det kan blot være, at I har identificeret reduktion af madspild som en økonomisk gevinst for jeres virksomhed. Hvad end der er motivationen for jeres madspildsrejse, håber vi madspildsguiden kan hjælpe jer i den rigtige retning.

Guiden tager udgangspunkt i et forløb, hvor man selv kan skræddersy varighed, målemetoder og initiativer mod madspild. Hermed kan I selv definere forløbets omfang afhængig af jeres nuværende situation, ressourcer og ambitioner. Den første del af guiden indeholder en introduktion til de grundlæggende principper om madspild. Herefter gennemgås de tre faser i forløbet.

Det første fase består i at måle på madspildet i jeres kantine/frokostordning evt. i et samarbejde med FoodOp. Se deres koncept for Erhvervsbyen her. Alle erfaringer på området viser, at måling af madspild er en helt central forudsætning for at kunne tackle madspildsudfordringen effektivt.

Fase 2 består i at udvælge nogle initiativer og implementere dem. I fase 3 måles igen og der evalueres på effekterne af jeres og gæsternes indsats for at reducere madspild.

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *