I Gladsaxe svigter virksomhederne ikke verdensmålene

”Vi har svigtet verdensmålene.” Det er konklusionen i en undersøgelse foretaget for UN Global Compact blandt 1.000 internationale topchefer fra 21 industrier i 99 lande. De erkender, at de ikke har været i stand til at indfri deres egne, såvel som omverdenens forventninger til opfyldelsen af verdensmålene.

Vi ønsker ikke at svigte verdensmålene i Gladsaxe. Derfor lancerer vi nu i samarbejde med Gladsaxe Kommune syv spændende tilbud til virksomheder, der vil være i front med den bæredygtige dagsorden. Det er et led i vores ambition i Erhvervsbyen om løfte bæredygtigheden ved at samarbejde og inspirere hinanden.

Gladsaxe Kommune har seks tilbud til virksomheder, som åbner for nye perspektiver i forhold til vækst, innovation, iværksætteri, klima- og miljøforbedringer, transport og rekruttering på kanten af arbejdsmarkedet. Borgmester Trine Græse udtaler:

– Vi oplever, at virksomheder på tværs af størrelser og brancher i høj grad ser potentialet i den bæredygtige omstilling. Vi er taget på en rejse sammen, hvor vi går foran med et mål om at skabe bæredygtig vækst og velfærd og inviterer virksomheder og samarbejdspartnere til at være med. Vi tror på, at de virksomheder, der bidrager til at løse nogle af verdens problemer, vil være fremtidens vækstvirksomheder. Og dem vil vi gerne have mange af i Gladsaxe, siger borgmester Trine Græse, og fortsætter:

– Med disse syv tilbud til virksomheder vil vi gerne bidrage til, at virksomhederne i endnu højere grad bruger verdensmålene som løftestang til at tage et globalt og lokalt ansvar.

Det syvene tilbud er vores partnerskab i Gladsaxe Erhvervsby, hvor vi samler virksomheder og uddannelsesinstitioner om bæredygtighed, branding, byudvikling, trafik og faglige og sociale netværk. Vi har et stærkt bæredygtighedsnetværk, hvor vi samarbejder om konkrete bæredygtighedsinitiativer og deler viden og erfaringer om arbejdet med og udfordringerne med at implementere Verdensmålene. Læse mere om vores arbejde med bæredygtighed her .

Vores formand, Ronny Saul, som er direktør for Jespers Torvekøkken udtaler:

Jeg har i Jespers Torvekøkken erfaret, hvor stor betydning det har for vores kunder, medarbejdere, miljø og ikke mindst bundlinje at arbejde fokuseret med verdensmålene. Det er en fantastisk ramme til at udfordre vores produkter og forbrug. Vi har især opdaget, hvor meget vi kan gøre for at undgå madspild og ressourcespild generelt i vores forretning. Det budskab vil jeg sammen med Gladsaxe Erhvervsby gerne brede ud til andre virksomheder i området, så de får øje på energispild, transportspild, plastspild eller andre slags spild, hvor vi kan finde løsninger ved at arbejde sammen, siger Ronny Saul.

Vi har valgt at formidle de syv fælles tilbud visuelt i en verdensmålsfirkant, som er trykt på bæredygtigt papir. Den er blevet animeret i en film, som kan ses her:

Her kan du læse mere om de syv tilbud.

Vil du være med i vores bæredygtige samarbejder, så kontakt Karen Brosbøl Wulf, leder af Gladsaxe Erhvervsby: karwul@gladsaxe.dk | 29 29 88 58

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *