HR-frokostmøde med forandringsledelse og international arbejdskraft på menuen

Tirsdag var der for femte gang HR-møde i Erhvervsbyen, og denne gang stod det på oplæg og øvelser om forandringsledelse og et indblik i arbejdet med rekruttering og fastholdelse af international arbejdskraft.

Omkring 30 medarbejdere fra en række virksomheder i Gladsaxe Erhvervsby var tirsdag mødt op til HR-frokostmøde hos RAMP 32.

Efterhånden som klokken nærmede sig 11.30 blev lokalerne med den meget personlige indretning på Mørkhøj Bygade fyldt, og der blev hilst på kryds og tværs, mens der blev skænket kaffe, og den åbne pejs fik ekstra brænde, så varmen kunne brede sig.

Medarbejdere kan også tage lederskab i forandringsprocesser

Første oplæg kom fra Puk Falkenberg, partner og rådgiver i Bloch & Østergaard, der fortalte de fremmødte om forandringsledelse.

”Det er særlig vigtigt at have fokus på ledelse, når man gennemgår forandringer, fordi man som leder er rollemodel, og man er en vigtig bidrager til, hvordan forandringsprocessen foregår,” sagde Puk Falkenberg om, hvorfor netop forandringsledelse er et vigtigt emne at have fokus på og fortsatte:

”Samtidig er det vigtigt, at man advokerer for, at medarbejdere kan tage et lederskab, så de også kan drive noget af forandringsprocessen.”

God forandringsledelse kræver en holistisk tilgang

Under oplægget kom hun blandt andet ind på en række organisatoriske stadier, som kan hjælpe både medarbejdere, ledere og virksomheden som helhed til at forstå, hvordan de håndterer forandringer. Dette fulgte hun op med en øvelse, der kunne hjælpe med at se, hvilke stadier ens egen virksomhed eller medarbejdere befinder sig på.

Til slut understregede hun vigtigheden i at se holistisk på de forandringer, man laver i sin virksomhed.

”Den vigtigste pointe, deltagerne skal tage med fra oplægget i dag, er, at når du skubber til én ting, så skubber du også til de andre, og når du ser på, hvilke stadier af organisationsudviklingen du er i, så ved du også hvordan du skubber til de forskellige ting, og hvordan det så påvirker dig,” forklarede Puk Falkenberg i et interview efterfølgende.

Gladsaxe: En af de kommuner i Region H med mest udenlandsk arbejdskraft

Efter oplægget om forandringsledelse var der tid til at fylde kaffekoppen og snuppe en sandwich leveret af Jespers Torvekøkken, inden Dan Rosenberg, Senior Talent Acquisition Manager fra Copenhagen Capacity og Lise Kingo Hansen, chefkonsulent i International House, tog ordet til en snak om at tiltrække og fastholde international arbejdskraft.

De startede med at fortælle om Gladsaxes placering som én af de kommuner i Region Hovedstaden med mest udenlandsk arbejdskraft.

Derefter fortalte de blandt andet om ReVUS fyrtårnsprojektet, der skal styrke tiltrækning, modtagelse og fastholdelse af internationale talenter i Greater Copenhagen. Projektet vil bestå af fire pakker, der blandt andet fokuserer på digitale kampagner, events og forbedringer af vilkår for den internationale arbejdskraft.

Oplægget sluttede med en bred snak om rekruttering, hvor der blandt andet blev snakket om mulighederne for i større grad at inddrage de ledige kræfter, der kommer på jobcentrene, i Erhvervsbyens regi.

Synliggørelse, hjælp og økosystemet af virksomheder

I et efterfølgende interview fortalte Dan Rosenberg og Lise Kingo Hansen mere om, hvad man som virksomhed skal have fokus på, hvis man vil gøre sig attraktiv for internationale kandidater.

”Synliggørelse, fokus på den hjælp, man kan tilbyde i forhold til flytteprocessen, og til sidst at vise det økosystem af andre, lignende virksomheder, kandidaterne ville kunne søge til, hvis de en dag skulle få brug for det. Det vil jeg sige er de tre vigtigste fokuspunkter i forhold til at tiltrække udenlandske talenter,” sagde Dan Rosenberg fra Copenhagen Capacity, der har fokus på at tiltrække kandidaterne i udlandet.

At tiltrække og fastholde international arbejdskraft kræver også et helhedsbillede

Lise Kingo Hansen fra International House fulgte trop med et par gode råd fra sit fokusområde: Modtagelse og fastholdelse af de udenlandske kandidater.

”Det vigtigste er sådan set, at virksomhederne skal tænke hele vejen rundt i forhold til deres internationale medarbejderes livssituation. Det kan være nogle mennesker, der har sagt farvel til deres familie og netværk, og alt det, de kender,” sagde hun og forklarede:

”Ikke nok med, at de har fået nyt arbejde, så skal de også finde et sted at bo, få nye venner, måske have fundet børnepasning – de skal i det hele taget kickstarte et nyt liv. Så for at fastholde dem, er det vigtigt, at virksomhederne hjælper dem med at falde til i deres nye land. Her kan de jo henvise medarbejderne til International House, der har stor ekspertise i at rådgive om alt lige fra bolig og børnepasning til fritidsliv og skat.”

Således endte begge oplæg til HR-mødet med at handle om vigtigheden af at have fokus på helheden.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *