Gladsaxe Kommune går i front med Verdensmålene

Som den første kommune i Danmark har Gladsaxe indarbejdet FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling på tværs af forvaltningen.

Ambitionen er at gøre en forskel lokalt, der bidrager til en bæredygtig udvikling globalt. Verdensmålene er indarbejdet i Gladsaxestrategien, som du kan læse mere om her.

“Hvis vi vil have bæredygtighed på lang sigt, så kræver det handlinger og politisk lederskab – både lokalt og globalt. Og erfaringerne viser allerede, at mens verdens ledere har svært ved at blive enige, så myldrer det frem med gode initiativer nedefra. Derfor har vi kommuner en helt særlig rolle og mulighed. For det er os, der er tæt på borgerne og i dialog med virksomhederne. Derfor er det os, der for alvor kan gøre en forskel. Med Gladsaxestrategien giver vi vores bud på, hvordan Gladsaxe Kommune kan bidrage til en bæredygtig udvikling globalt, ved at handle lokalt,” siger Gladsaxes borgmester, Trine Græse.

Samarbejdet i Erhvervsbyen er et godt eksempel på mål 17 om Partnerskaber for handling, hvor private og offentlige aktører går sammen om at udvikle nye løsninger og derigennem skaber vækst og velfærd. Men det er ikke det eneste verdensmål, der er aktuelt:

“Mange af de andre verdensmål i Gladsaxestrategien er jo også aktuelle for Erhvervsbyens arbejde: Mål som bæredygtige byer og lokalsamfund, anstændige jobs og økonomisk vækst og uddannelse er også i fokus, og vi arbejder på at tænke Verdensmålene ind i Erhvervsbyens arbejde – blandt andet i forhold til byudvikling,” siger Karen Brosbøl Wulf, leder af Gladsaxe Erhvervsby.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *